2013-08-15 01:37:25• hírek • Kocsis Zoltán

Napok óta roham alatt áll az útlevélosztály

Napok óta igazi roham alatt áll a Petőfi Sándor utcán található útlevélosztály Szatmárnémetiben: emberek állnak az udvaron, a folyosón és az utcán is. Mindez azonban nem számít egyedi esetnek. Évről évre megismétlődik.

Az ok igen egyszerű: Nyugat-Európában rendszerint augusztus a szabadság hónapja, a rengeteg külföldön dolgozó román állampolgár pedig ekkor látogat haza. És ha már itt van, elintézi az ügyes-bajos dolgait. Ezek közé tartozik pedig az útlevél elkészíttetése. Természetesen leginkább a gyerekek számára, hisz a felnőttek személyi igazolvánnyal utazgathatnak az Európai Unió tagállamai között.

Cristian Sasu alprefektus érdeklődésünkre elmondta, július vége és augusztus második fele között évről évre szinte megduplázódik a kérvényezők száma. „Amíg egy átlagos napon 150-180 kérvényt vesznek át a kollégák, addig az elmúlt két héten ez akár a háromszázat is meghaladta", mondta Sasu.

Az alprefektus a zsúfoltság és kiszolgáltatottság érzése ellenére is türelmet és megértést kér az emberektől. „Kollégáim néha este 8-9 óráig is dolgoznak", jelentette ki.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: